Hájas
- Részletek
- Kategória: Sütemények redeptjei
- Módosítás: 2013. január 26. szombat, 11:20
- Írta: MikolynéMagdi
- Találatok: 4122
Hájas: ½ kg lisztet beleszitálok a tálba, bele ütök egy tojást. Majd 2,5 dl langyos vízben feloldok egy diónyi zsírt, egy teáskanál sót és egy evőkanál ecetet. ezzel a keverékkel és a fél kiló liszttel, tojással rétes tésztát készítek. Előfordulhat, hogy nem kell mind a az egész folyadék, de az is ,hogy egy kis langyos vízzel még pótolni kell. a tészta állagától függően. a tésztát félre teszem pihenni.
½ kg hájat elkeverek 20 dkg liszttel.
A tésztát kinyújtjuk, majd az alsó 2/3 részét megkenjük a háj 1/3 részével, majd hajtogatjuk. Először a felső egyharmadot hajtjuk rá, majd alulról fölhajtom, majd balról jobbra és jobbról balra. Ezt 3-szor ismétlem. Minden hajtogatás között legalább 30 percig pihentetem.majd tetszés szerint töltöm, előmelegített sütőbe rakom a vágott felével befele.
Jó étvágyat.